MHD Třebíč a jiná města

Dobrý Den, vážený pane obracím se na Vás s prosbou. Všimla jsem si při návštěvě kraje Vysočina a města Třebíč, že zde mohu velmi obtížně cestovat MHD jelikož neexistují garantované bezbariérové spoje. Pokoušela jsem se komunikovat s dopravcem TRADO-MAD, ale bohužel jsem nedostala odpověď a dopravce tedy jaksi nekomunikuje. Podle informací co jsem si našla doma na internetu mají problémy i jiní vozíčkáři http://autobusytrebic.blog.cz/1209/vozickari-v-autobusech-mhd-trebic-nezadouci-cestujici nebo též http://autobusytrebic.blog.cz/en/1209/rozhovor-s-vozickarkou-a-jejim-doprovodem-kteri-jeli-z-karlova-nam-na-koutkovu-pri-nulove-garanci-nizkopodlaznich-spoju  Bylo by možné aby se NRZP zasadila o to aby byla garance v Třebíči zavedena? Vzhledem k tomu, že je TRADO-MAD zajišťující MHD v Třebíči dceřinná společnost Icomu koukala jsem i na jiná města kde MHD zajišťuje ICOM nebo dceřinné společnosti a zjistila, že garance neexistuje pouze v Pelhřimově a Třebíči(města kde dopravu zajišťuje ICOM transport.). Přijde mi, že vozíčkáři už takhle jsou v cestování velmi omezení a je problém se někam dostat, neexistující garantované bezbariérové spoje situaci jen komplikují a mnohdy i právě kvůli tomuto vozíčkáři onu MHD nevyužívají. Vždy je třeba vědět kde bezbariérový spoj jezdí. Zároveń podle vozíčkářů ICOM transport má bezbariérové autobusy s výtahem, který společnost neudržuje a výtah je pak nefunkční. V jiných krajích společnost bezbariérové autobusy neprovozuje a nenakupuje je a to ani v současné době(mimo MHD). Stálo by jistě za to přitlačit na společnost ICOM transport aby na vozíčkáře myslela. Děkuji za pomoc
 
Hana Do?ekalová

Vážená paní Dočekalová,

doporučuji, abyste se obrátila na koordinátora NRZP ČR v Kraji Vysočina, pana P. Běhunka a vše s ním probrala. Email na pana Běhunka jihlava@nrzp.cz.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.