jízda po dálnici

Dobrý den,prosím Vás při jízdě po dálnici bez dál.známky ale s platnoú europarkovací kartou musím mít tuto vystavenou za sklem nebo se prukazuji park.kartou a průkazkou ZTP/P až při případné kontrole?Jako držitel průk.ZTP/P jsem také zproštěn televizních a rozhlasových poplatků ?Děkuji mnoho za odpovědi. Petr. 111111
 
petr

Vážený pane Petře,

při jízdě po dálnici musíte mít evropský parkovací průkaz za čelním sklem na viditelném místě. Pokud jde o rozhlasové a televizní poplatky, tak od nich je osvobozen držitel průkazu ZTP/P. Je třeba si však uvědomit, že pokud je v rodině více osob a máte v rodině TV, tak je potřeba stejně poplatek platit, protože poplatek se vztahuje na domácnost.

S pozdravem Václav Krása

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.