Elektronická dálniční známka

Dobrý den, v odpovědi na dotaz k elektronické dálniční známce odpovídáte: "Pokud bude systém úplně funkční, tak by do systému byly nahlášeny SPZ konkrétních vozidel držitelů průkazů a ty by systém vyhodnocoval jako výjimky." Toto totiž předpokládá, že držitel průkazu MUSÍ být vlastníkem, provozovatelem ap. vozidla s konkrétní SPZ, což ve velké řadě případů není, protože si za celý svůj život na vozidlo nevydělal finanční prostředky a proto využívá dětí, příbuzných a dalších osob, vlastnících motorové vozidlo a hlavně ochotných ho přepravit třeba k lékaři. I současná praxe dalničních známek je vázána na vozidlo ve vlastnictví držitele průkazu, ale připadá mi to vůči postiženým neseriozní a tento způsob by se měl od základů změnit. změnit. Děkuji
 
Vladislav Ju?ena

Vážený pane Juřeno,

zatím systém bude fungovat tak, že když pojede držitel parkovacího průkazu a průkazu ZTP nebo ZTP/P, tak při zastavení vozidla policií se prokáže těmito dvěma doklady a nebude sankcionován. To jak bude praxe po roce 2022, kdy by měl celý systém začít fungovat, bude samozřejmě ještě předmětem dalších jednání. Zatím to vypadá tak, že by osvobození od dálničních poplatků nebylo na základě vlastnictví auta, ale držitel průkazu by mohl nahlásit konkrétní SPZ auta, které nejvíc používá. Ale ještě o tom bude dále diskuse.

S pozdravem Václav Krása

Vážení, rád jsem Vám odpověděl na Váš dotaz ve svém volném čase. Velmi bych přivítal, pokud byste i Vy věnovali Váš čas na reklamy na mém webu www.vaclavkrasa.cz. Je to moje jediná odměna za radu, kterou se Vám snažím pomoci. Předem Vám děkuji.