dotaz na parkovací kartu

Jsem opatrovníkem osoby která je vlastníkem průkazu ZTPp a parkovací karty. Platí tato karta i pro mne když jsem jeho opatrovník a stále ho někam vozím po dálnici, nebo když se vracím bez něho musím si zaplatit dálniční známku? Děkuji
 
Vratislav Hiller

Vážený pane Hillere,

parkovací průkaz lze použít pouze v souvislosti s přepravou držitele průkazu, což nejste Vy. V souvislosti s přepravou osoby znamená i to, že jste někam tuto osobu odvezl a vracíte se zpět. Je však lépe vyžádat si potvrzení od zařízení či instituce, kam jste svého opatrovance vezl.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

NRZP ČR zahájila činnost Konta pomoci www.kontopomoci.cz, na kterém shromažďuje finanční prostředky na podporu projektů, které pomáhají osobám se zdravotním postižením. Aktuálním projektem je sbírka na elektrický vozík pro sedmiletou Klárku, které lékaři ve dvou letech diagnostikovali Spinální muskulární atrofii. Cílem je vybrat pro Klárku částku ve výši 180.000 Kč. Více o Klárce na www.klarcinblog.cz. Pojišťovny nechtějí přiznávat elektrický vozík dětem mladším deseti let.

Na konto pomoci můžete přispět různými způsoby. Můžete poslat jednorázový dar na sbírkový účet č. 248896031/0300 u ČSOB. Můžete přispět i trvalým příkazem určité částky, a to opět na stejný účet nebo si stáhněte zdarma na Appstore nebo Google Play aplikaci SEJF, zaregistrujte se a pouhými 4 kliknutími přispějte na sbírkový účet Konto pomoci. Bližší podrobnosti najdete na webu www.kontopomoci.cz.