dotaz na neplacené prkování v místech s platícími automaty

Dodrý den. Mám dotaz k placenému parkování s automaty ve městech. Setkal jsem se v Poděbradech s tím, že po mě vyžadovala městská policie pokutu za parkování v místech, kde jsou parkovací městské automaty. Tak, jako na místech placených výběrčím, s průkazem ZTP neplatíme, tak v případě automatů jsme povinni prý platit parkování. Protože jsem si neodebral z automatu lístek, požadovali po mě pokutu, přesto že jsem měl auto označené ZTP. Je to tak správně? Děkuji za odpověď Jiří Svoboda Sadská.
 
Ji?í Svoboda

Vážený pane Svobodo,

na slevu na parkovné není právní nárok ani u držitelů průkazu ZTP či ZTP/P. Záleží vždy na provozovateli parkoviště, zda držitelům těchto průkazů dá nějakou slevu. tato sleva je však právně nevymahatelná.

S pozdravem Václav Krása

Vážený pane,

rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohl Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.

Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.