Dítě majitelem vozidla

Dobrý den pane Kráso.. Koupili jsme s manželem auto s vlastných financí a rádi by jsme jako majitele uvedli naši 5ti letou dceru , která vlastní průkaz ZTP, aby jsme se vyhli placen eko-daně. Jsme z Olomouce a tam nám na registraci vozidel bylo řečeno, že dítě nemůže být majitelem auta, ikdyž já budeu provozovatelem a že o to musme pořádat soud pro nezletilé... Mají pravdu? Nebo nás tahají za nos? Děkuji s pozdravem Hermanová Daniela
 
Daniela Hermanová

Vážená paní Hermanová,

tak jak popisujete situaci tak to opravdu není možné. Držitelem vozu je možné určit dítě pouze v případě, že toto dítě je se zdravotním postižením a je mu přinán příspěvek na nákup motorového vozidla. Provést však účelové převedení vozidla na Vaší dceru se domnívám, že je trochu zvláštní i když to pravděpodobně neodporuje zákonu.

S pozdravem

Václav Krása

Vážená paní, rád jsem Vám poradil, a pokud budete opět potřebovat mojí radu, můžete se na mě kdykoliv obrátit s dotazem. Dovoluji si Vás poprosit také o pomoc. Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, jejíž jsem předsedou, se v souvislosti s neustálým snižováním podpory státu, dostala do velmi složité finanční situace. Má povolenou sbírku. Pokud byste mohla Vy osobně, nebo někdo z Vašich blízkých přispět jakoukoliv částkou na tento sbírkový účet, velmi by nám to pomohlo při další důsledné obhajobě práv a zájmů osob se zdravotním postižením a jejich blízkých.
Číslo účtu je: 248896031 / 0300. Podrobnosti ke sbírce najdete na webu www.nrzp.cz. Předem Vám děkuji za Vaši snahu nám pomoci.